Υπεύθυνη Εταιρική Συμπεριφορά


Υπεύθυνη Εταιρική Συμπεριφορά

Στη LOLA είμαστε εδώ και χρόνια προσηλωμένοι στις αξίες της ηθικής και βιώσιμης μόδας.
Δεν πιστεύουμε στην εφήμερη μόδα. Αγαπάμε τα ρούχα που κατασκευάζουμε, χρησιμοποιούμε φυσικά ή ανακυκλωμένα υλικά για τη δημιουργία τους, με στόχο να έχουν διάρκεια ζωής.
Ενημερώνουμε τους πελάτες μας ώστε να κάνουν ποιοτικές αγορές, προσαρμοσμένες στις προσωπικές τους ανάγκες. Έχει μεγάλη αξία για εμάς, η γυναίκα που θα μας εμπιστευτεί να νιώσει ότι αξιοποίησε στο μέγιστο τις αγορές της & θέλουμε να διατηρήσει τα ρούχα της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε (γιατί όχι;) να «περάσουν» και στην επόμενη γενιά. Φροντίζουμε και σεβόμαστε τους συνεργάτες μας, προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε ένα ευέλικτο περιβάλλον για αυτούς.
Επιδιώκουμε την ανάπτυξη, λειτουργώντας με ηθικό τρόπο.
Αφουγκραζόμαστε τις εξελίξεις, και ενεργούμε δυναμικά, σεβόμενοι πάντα όχι μόνο τη σχετική νομοθεσία αλλά και τις διαχρονικές ηθικές αξίες που αφορούν τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον, τους συνεργάτες, τους πελάτες αλλά και τον κόσμο γύρω μας.


Οι άνθρωποι μας

Στη LOLA, είμαστε όλοι μια ομάδα.
Οι συνεργάτες μας, σε όλους τους τομείς, στον σχεδιασμό, στην παραγωγή, στις διοικητικές υπηρεσίες και στα καταστήματά μας, αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν & μοιραζόμαστε μαζί τους το πάθος για δημιουργία & προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.
Η εταιρία φροντίζει να εργάζονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον που τους σέβεται και αναγνωρίζει τις ικανότητες και τις προσπάθειές τους. Τηρούμε απαρέγκλιτα την εργατική νομοθεσία και δεν ανεχόμαστε τις κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις σε οποιαδήποτε μορφή.
Ενθαρρύνουμε τις συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο και καταβάλλουμε προσπάθειες ελέγχου ώστε να διαπιστώνουμε, κατά το δυνατό, ότι σέβονται τις ευρωπαϊκές αρχές σχετικά με την εργασία & δεν χρησιμοποιούν παιδική εργασία.


Περιβαλλοντική Ευαισθησία

Στην προσπάθεια μας να προστατεύουμε το περιβάλλον, λαμβάνουμε δράσεις σε διάφορα επίπεδα
Έτσι, φροντίζουμε:
• Να προμηθευόμαστε πρώτες ύλες από φυσικές, αναγεννημένες ή ανακυκλωμένες ίνες που είναι καλύτερες για τον πλανήτη και τους ανθρώπους που τις παράγουν. Στη συντριπτική πλειοψηφία των ρούχων μας, ήδη χρησιμοποιούμε Φυσικές & Αναγεννημένες Ίνες και στόχος μας είναι κάθε σεζόν να αυξάνουμε όλο και περισσότερο το ποσοστό των Βιώσιμων και Ανακυκλωμένων ινών. Δείτε εδώ* τον κατάλογο των υφασμάτων που αγαπάμε.
• Να προμηθευόμαστε υλικά με σύνεση και προσοχή. Δεν είμαστε οπαδοί της παραγωγής τεράστιων ποσοτήτων που δεν θα χρησιμοποιηθούν και κάποια στιγμή θα απορριφθούν.
• Να ανακυκλώνουμε υφάσματα που μπορεί να περισσέψουν και να δωρίζουμε συστηματικά ρούχα σε ευπαθείς ομάδες.
• Να ακολουθούμε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές στην εν γένει λειτουργία της επιχείρησής μας, όπως να αναβαθμίζουμε συνεχώς ενεργειακά τις εγκαταστάσεις μας, να χρησιμοποιούμε οικολογικά προϊόντα για την καθαριότητα των χώρων μας & λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειες για το φωτισμό του εργοστασίου και των καταστημάτων μας.
• Όλες οι συσκευασίες που χρησιμοποιούμε να είναι ανακυκλώσιμες. Ενθαρρύνουμε τους προμηθευτές μας να κάνουν το ίδιο, επιπλέον προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους συσκευασίας που απαιτούν τη χρήση μικρότερης ποσότητας πλαστικού.
• Για την παραγωγή των χάρτινων συσκευασιών των καταστημάτων μας, για κάθε δέντρο που χρησιμοποιείται, φυτεύεται ένα νέο.
• Στο κέντρο διανομής μας στο στον Άγιο Δημήτριο, Αττικής, επαναχρησιμοποιούμε περίπου τα δύο τρίτα των εισερχόμενων κουτιών για εξερχόμενες αποστολές προς τα καταστήματά μας.


Κοινωνική Υπευθυνότητα

Στη LOLA συνεισφέρουμε σε κοινωνικές δράσεις που έχουν στόχο την πνευματική ανάπτυξη και καλλιέργεια, την ανακούφιση των οικονομικά αδύνατων, τη βελτίωση της ποιότητας των ανθρώπινων σχέσεων & την απάλυνση του ανθρώπινου πόνου.
Υποστηρίζουμε με δωρεές το έργο ανεξάρτητων καλλιτεχνών & πολλών οργανισμών κοινωφελούς χαρακτήρα.
Συνεργαζόμαστε σταθερά με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, όπου είναι και η έδρα της εταιρίας, για την ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.