Σχετικά με εμάς


Είμαστε μια εταιρία, με μακρά ιστορία, που δημιουργήθηκε μέσα από την αγάπη για τη μόδα, την επίμονη δουλειά και το πάθος για την εξειδίκευση. Πιστεύουμε απόλυτα στην ισορροπία μεταξύ φυσικής κομψότητας και καθημερινής άνεσης.

Δίνουμε έμφαση στην υψηλή ποιότητα, αγαπάμε τις λιτές γραμμές, τους απρόσμενους συνδυασμούς και τις εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες. Είμαστε προσηλωμένοι στις αξίες της ηθικής και βιώσιμης μόδας, εδώ και 50 χρόνια προσπαθούμε να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Η ιστορία μας


Στα τέλη της δεκαετίας του 60, η Λόλα Τσονωνά, μια πετυχημένη μοδίστρα με εκλεπτυσμένο γούστο παντρεύτηκε τον Γρηγόρη Γιαλαμά, έναν γεννημένο έμπορο, και μαζί εξέλιξαν το ταλέντο της σε μια πρωτοπόρα για την εποχή επιχείρηση. Λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του 70, δημιούργησαν την πρώτη ελληνική εταιρία pret a porter στην Ελλάδα, που διέθετε τις συλλογές της μόνο στα καταστήματά της, σε μια εποχή που οι περισσότερες γυναίκες ακόμα ράβονταν σε μοδίστρα.

Φωτογραφία από τα εγκαίνια του εργοστασίου στον Άγιο Δημητρίου- Χριστούγεννα 1978


Η Λόλα, ήταν μια υπέρκομψη γυναίκα που λάτρευε τη ζωή, τη δουλειά της, την οικογένειά της. Οι κόρες της, όπως έλεγε η ίδια, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν «μέσα στα υφάσματα, τα πατρόν και τις καρφίτσες» και τους μετέδωσε την αγάπη της για την μόδα.

Η Λόλα με τις κόρες της το 1978.


Η Φωτεινή και η Αναστασία.

Το 2008, η Αναστασία αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Δημιουργικού Σχεδιασμού και η Φωτεινή το Management της εταιρίας. Με σεβασμό σε αυτό που παρέλαβαν, έβαλαν τη σφραγίδα τους & σχεδιαστικά έδωσαν το στίγμα τη δικής τους αισθητικής.

Η Αναστασία στα 90's.

Τα χρόνια πέρασαν γρήγορα και στα μέσα της δεκαετίας του 90, η Αναστασία & Φωτεινή Γιαλαμά μετά τις σπουδές τους, ενταχθήκαν πλήρως στο δυναμικό της εταιρίας.

Στην αποφοίτηση της Φωτεινής, στην Αγγλία.


Επιμένουν ότι κάθε κομμάτι της συλλογής πρέπει να είναι κολακευτικό και με άψογη εφαρμογή, καθώς έτσι θα παραμείνει πάντα επίκαιρο.

Με κύρια έμπνευση την αντίθεση ανάμεσα στην κλασική κομψότητα και το σύγχρονο street style δημιουργούν διαχρονικές και up-to-date συλλογές χρησιμοποιώντας φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά. 


Στις συλλογές LOLA υπάρχουν όλα τα key pieces που είναι απαραίτητα για το στήσιμο μίας κομψής γκαρνταρόμπας: το ολομέταξο πουκάμισο, το καλοραμμένο παλτό σε μαλλί και κασμίρ, το ραφτάδικο κοστούμι, το κασμιρένιο πουλόβερ, το βραδινό φόρεμα σε φίνο σχεδιασμό.